fbpx

Van belastingschuld naar bedrijfsgroei:
4 financieringstips voor aflossen corona krediet

Het is een feit: veel ondernemers hebben tijdens de pandemie een beroep gedaan op de corona kredieten. Nu de economie langzaam weer opkrabbelt en de steunmaatregelen worden afgebouwd, komt voor sommige ondernemers echter een andere uitdaging om de hoek kijken: het terugbetalen van de kredieten. Veel kleinere bedrijven worstelen hiermee, en ook banken hanteren strengere eisen waardoor alternatieve financiers de enige optie lijken te zijn. Maar wat als je niet in staat bent om de kredieten terug te betalen? Hieronder vind je een aantal creatieve oplossingen die je kunnen helpen.

Auteur

Crowdfunding

Onlangs heeft de Stichting MKB Financiering ook verklaard dat ondernemers steeds vaker op zoek gaan naar alternatieve financieringsbronnen buiten de traditionele banksector. Crowdfunding is een relatief nieuwe manier om financiering te regelen. Hierbij vraag je niet één grote investeerder om geld, maar juist een groot aantal kleine investeerders. Deze investeerders kunnen bijvoorbeeld familieleden, vrienden, kennissen of zelfs onbekenden zijn die in jouw bedrijf geloven. Crowdfunding is een effectieve manier om een groot publiek te bereiken en is vaak ook voordeliger dan traditionele financieringsmogelijkheden om je corona krediet af te lossen.

Microkredieten

Een andere optie is het afsluiten van een microkrediet. Dit is een lening van een relatief klein bedrag, dat vaak wordt verstrekt aan startende ondernemers of bedrijven die anders moeilijk aan financiering kunnen komen. Microkredieten worden verstrekt door gespecialiseerde financiële instellingen en hebben vaak gunstige voorwaarden. Het is daarom zeker de moeite waard om te onderzoeken of dit een optie is voor jouw bedrijf.

Hybride financiering

Als je op zoek bent naar financiering voor groei of herfinanciering, kan hybride financiering een goede optie zijn. Dit is een combinatie van verschillende financieringsmogelijkheden, zoals bijvoorbeeld een bancaire lening en Crowdfunding. Door meerdere financieringsvormen te combineren, kun je de risico’s spreiden en ben je minder afhankelijk van één partij.

Leaseback

Een andere optie om van je corona krediet af te komen, is een leaseback constructie. Hierbij verkoop je bijvoorbeeld bedrijfsmiddelen aan een leasemaatschappij, om ze vervolgens weer terug te leasen. Zo krijg je direct geld in handen, zonder dat je bedrijfsmiddelen hoeft te verkopen. Het is wel belangrijk om te onderzoeken of deze optie ook op lange termijn gunstig is voor jouw bedrijf.

Het is belangrijk om te onthouden dat er geen standaardoplossing is voor het terugbetalen van de coronakredieten. Het is daarom belangrijk om te onderzoeken welke optie het beste past bij jouw bedrijf en welke financiers het beste aansluiten bij jouw behoeften. Met een beetje creativiteit en doorzettingsvermogen kun je ook in deze tijd je bedrijf gezond houden.

Tags:

Related posts:

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Blijf up to date met belangrijk nieuws in de ondernemerswereld en verkrijg tips om je onderneming te laten groeien.